fredag 22. oktober 2010

Lammewok med frukt s.385

Gårsdagens lammewok med frukt ble vellykket! - I hvertfall sa de så, de som åt...




I forhold til oppskriften er det ikke så mye frukt i den den som tittelen gir inntrykk av, bortsett fra tørkede aprikoser som skal kuttes i biter.  Jeg tok meg derfor den frihet og legge til eplebiter. Ellers var det paprika (som ikke sto i oppskriften, men i beskrivelsen..) purre, løk og soyasaus, buljongsaus (regnes det som juksing?) og salt + pepper og frisk opphakket timian. Indrefilet av lam i strimler var veldig mørt og godt, woket i små mengder og litt av gangen.



Til woken: salat og ris. Risen er sin egen historie:
I Majorstuveien 33 på Majorstuen ligger en herlig liten perle av en forretning. D.O.C gastronomia, som drives av en fantastisk engasjert og hyggelig eldre herremann! Er du på jakt etter det lille ekstra til maten, eller usikker på olivenolje - ta turen dit! Fokus på ekte vare og økologi. Han skaffer kjøtt på bestilling og har ellers salt, ris, matbøker og ikke minst masse kunnskap! Prisene er heller ikke så ille som man skulle tro.



Fersken Nice til dessert: fersken i biter (ta av skallet i kokende vann) og jordbær med Cava over. Enkelt og godt! (Lærte at sesongen for fersken slutter i oktober :)


Dagens misjon: Jeg må finne ut av om det nyeste opplaget av denne kokeboken er redigert i nettopp denne oppskriften, for det virket som det manglet noe: frukt... Ellers skal jeg prøve å dra med meg Tormod til Majorstuveien, og handle makrell eller ørret til dagens meny som er fisk med urtefyll.

Takk for en veldig koselig kveld i går Ghazaleh og Mahmood!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar