lørdag 23. oktober 2010

Ishavsrøye med urtedressing og hvitvin s. 654

Jeg trenger et kurs i filering av fisk! Det var ikke lett, men gikk greit til slutt. Må innrømme at jeg ikke har tatt eller håndtert en fisk i sin helhet på omtrent 20 år! Bommet litt på mengden estragon i dressingen, men ellers en veldig fin oppskrift. Veldig fort gjort å lage (dersom man er litt dreven i selve oppkuttingn av dyret..)

En hel fisk skal etter kunstens regler renses og fjernes benet på (ryggraden), så skal den fylles med en mix av smør, løk og urter, før den legges i ildfast form med løkbåter og persille. Fiskekraft (kokes på dette ryggbeinet og diverse avkuttede deler av fisken) og en TØRR hvitvin helles over (2 dl tilsammen). Dekkes til med folie, inn i ovnen på 250 grader i 20 min - veldig greit! severt med  for eksempel ris.

Tenkte at: det her liker ikke Hans Ulrik; ettersom smaken av estragon var ganske markant, og i tillegg hvitvinsessensen, men det falt i smak gitt! :)



Glemte å pynte med friske urter; persille og timian over, så den ser litt grå og kjedelig ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar